Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Zemiaky zapečené s mletým mäsom a lečom

  autor   2819x

Suroviny:
1kg zemiakov varených v šupke
0.5 kg mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
1 lyžička mletej papriky
1 zeleninové lečo
3 vajcia
2dcl mlieka
100g strúhaného eidamu


Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na kocky. Na panvici osmažíme cibuľku a pridáme mleté mäso, papriku, osolíme a dusíme asi 20 minút. Pridáme lečo a varíme ešte 5 minút. Vo veľkej mise zmiešame uvarenú zmes so zemiakmi, dáme to do pekáča a zapekáme asi 15 minút. Potom to zalejeme rozšľahanými vajcami s mliekov a strúhaným syrom. Zapekáme ďalšich 15-20 minút. Pre lepšiu chuť môžeme mlieko nahradiť smotanou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1kg zemiakov varených v šupke
0.5 kg mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
1 lyžička mletej papriky
1 zeleninové lečo
3 vajcia
2dcl mlieka
100g strúhaného eidamu
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 7 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.