Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zemiaky z alobalu

  autor   4732x

Suroviny:
4 veľké zemiaky
maslo
kyslá smotana
petržlenová vňať (žrucha)
šunka (slanina)
soľ.


Postup:
Rúru predhrejeme na 200 oC. 4 veľké zemiaky dobre umyjeme a neolúpané ich zabalíme do alobalu. Na strednej polohe mriežky pečieme asi 50 minút. Pred podávaním každý zemiak zvrchu prerežme ostrým nožom a do otvoru vložíme plátky masla, osolíme a prelejeme kyslou smotanou. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo žruchou, ozdobíme opečenou šunkou alebo slaninou. Podávame napr. k pastierskemu špízu alebo k inému grilovanému mäsu.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 veľké zemiaky
maslo
kyslá smotana
petržlenová vňať (žrucha)
šunka (slanina)
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.4/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.