Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zemiaky nakyslo

  autor   3054x

Suroviny:
500 g zemiakov
250 ml kyslej smotany
40 g masti
50 g hladkej múky
mlieko
ocot
1 bobkový list
1 lyžica nasekaného kôpru
soľ.


Postup:
Menšie zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, povaríme, pridáme nakrájané zemiaky, soľ, bobkový list a ešte chvíľu povaríme. Ochutíme octom, kyslou smotanou a kôprom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 500 g zemiakov
250 ml kyslej smotany
40 g masti
50 g hladkej múky
mlieko
ocot
1 bobkový list
1 lyžica nasekaného kôpru
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.5/5 ( 10 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.