Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Zemiakový prívarok

  autor   17519x

Suroviny:
600 g zemiakov
250 ml smotany
1 cibuľa
40 g hladkej múky
40 g masti
2 bobkové listy
ocot
cukor
soľ.


Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s bobkovými listami. Prikryjeme a uvaríme. Z masti, hladkej múky a nastrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov a chvíľu povaríme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa chuti dochutíme trochou octu a cukru. Pred podávaním môžme posypať aj nadrobno nasekanou pažítkou alebo nadrobno nasekaným zeleným kôprom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600 g zemiakov
250 ml smotany
1 cibuľa
40 g hladkej múky
40 g masti
2 bobkové listy
ocot
cukor
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 18 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.