Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zemiakové knedličky s bazalkou

  autor   2631x

Suroviny:
1000 g uvarených zemiakov
200 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
soľ. Ďalej: 100 g nastrúhaného parmezánu
2 lyžice masla
500 ml paradajkovej omáčky
zväzok bazalky.


Postup:
Uvarené zemiaky pretlačíme cez sito do misy. Pridáme preosiatu múku, soľ, nastrúhaný muškátový oriešok a 100 ml vlažnej vody. Vypracujeme cesto. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme z cesta šúľok. Nakrájame ho na plátky hrubé asi 5 cm. Dáme do vriacej, osolenej vody na 5 minút. Potom vyberieme, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere. Polejeme horúcou paradajkovou omáčkou. Nadrobno nakrájanú bazalku opražíme na masle, dáme na paradajkovú omáčku, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1000 g uvarených zemiakov
200 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
soľ. Ďalej: 100 g nastrúhaného parmezánu
2 lyžice masla
500 ml paradajkovej omáčky
zväzok bazalky.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.