Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zemiakové knedličky podľa vojvodkyne

  autor   2753x

Suroviny:
1000 g uvarených zemiakov
100 g nastrúhaného parmezánu
2 vajcia
200 g múky
olej na vyprážanie
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 150 g prerastenej údenej slaniny
2 cibule
400 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
zväzok zelenej petržlenovej vňate.


Postup:
Uvarené zemiaky pretlačíme cez sito. Pridáme preosiatu múku a vajcia a vypracujeme cesto. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme nastrúhaný parmezán a znova vypracujeme. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme z cesta šúľok, ktorý nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Vypražíme v rozpálenom oleji a dáme na teplé miesto. Na panvici roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Zalejeme mäsovou šťavou a povaríme asi 5 minút. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Omáčku nalejeme na pripravené knedličky a podávame.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1000 g uvarených zemiakov
100 g nastrúhaného parmezánu
2 vajcia
200 g múky
olej na vyprážanie
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 150 g prerastenej údenej slaniny
2 cibule
400 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
zväzok zelenej petržlenovej vňate.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.