Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zemiakové knedle

  autor   5685x

Suroviny:
1000 g zemiakov
500 ml sladkého mlieka
100 g krupice
2 žmle
50 g masla alebo masti
soľ.


Postup:
Zemiaky očistíme, nastrúhame, dáme do čistej utierky a prebytočnú vodu z nich vyžmýkame. Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu, pridáme pripravené zemiaky, vypracujeme, osolíme, prisypeme žmle nakrájané na kocky, ktoré sme podusili na tuku. Všetko spolu spojíme tak, aby sme dostali veľmi husté cesto. Z cesta povykrajujeme menšie okrúhle knedličky, ktoré varíme v horúcej vode asi 20 minút (podľa veľkosti). Uvarené vyberieme a necháme odkvapkať. Podávame ako prílohu k bravčovému alebo inému pečenému mäsu.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1000 g zemiakov
500 ml sladkého mlieka
100 g krupice
2 žmle
50 g masla alebo masti
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 27 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.