Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Zelerová omáčka

  autor   2535x

Suroviny:
400 g zeleru
200 ml smotany
40 g hladkej múky
40 g masti
cukor
ocot
soľ.


Postup:
Očistený nakrájaný zeler uvaríme v osolenej vode. Z masti a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvareného zeleru a povaríme. Prilejeme k uvarenému zeleru a spolu povaríme. Pridáme smotanu a podľa chuti cukor a ocot. Hotovú omáčku pretrieme cez sito.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 400 g zeleru
200 ml smotany
40 g hladkej múky
40 g masti
cukor
ocot
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.4/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.