Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Zapekané zemiaky

  autor   9044x

Suroviny:
1000 g zemiakov
100 g šunky
2 smotany na šľahanie (250 g)
1 zarovnaná lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Na strúhadle na uhorky ich nastrúhame na plátky, prípadne nakrájame nožom. Plátky starostlivo osušíme, napríklad v servítkach. Vložíme do vymastenej misy, okoreníme a posypeme nakrájanou šunkou. Do smotany na šľahanie vmiešame majorán, osolíme a okoreníme. Zemiaky rovnomerne zalejeme smotanovou omáčkou. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 45 minút. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám alebo ako ľahkú večeru.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1000 g zemiakov
100 g šunky
2 smotany na šľahanie (250 g)
1 zarovnaná lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 24 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.