Hlavná stránka > Zelenina > Bez mäsa

Zapekaná brokolica

  autor   11282x

Suroviny:
400 g brokolice
100 ml mlieka
40 g nastrúhaného syra
1 žĺtok
2 paradajky
1 lyžica tuku
1 lyžica masti
30 g hladkej múky
strúhanka
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.


Postup:
Brokolicu nakrájame so stonkami asi 10 cm dlhými. Vložíme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10 až 12 minút. Precedíme, necháme odkvapkať a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, povaríme a primiešame rozšľahaný žĺtok spolu s nastrúhaným syrom. Brokolicu zalejeme omáčkou, obložíme ju paradajkami, ktoré sme nakrájali na plátky, pokvapkáme tukom, posypeme strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 27 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.