Hlavná stránka > Bezmäsité jedlá > Vegetariánske jedlá

Zapečené huby so zemiakmi

  autor   3257x

Suroviny:
5 – 6 zemiakov
200 g suchohríbov
cibuľa
mleté čierne korenie
olej
2 vajcia
80 g strúhaného tvrdého syra
PL kyslej smotany
100 ml sladkej smotany
nasekaná petržlenová vňať


Postup:
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a pokrájame na kolieska. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Polovicu zemiakov uložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a posypeme 20 g nastrúhaného syra. Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme očistené, pokrájané suchohríby, posolíme a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na zemiaky v zapekacej mise dáme podusené suchohríby s cibuľou a zasypeme ich 30 g strúhaného syra. Zvyšné zemiaky rozložíme na hubovú masu. Posolíme, okoreníme a zalejeme zmesou z rozšľahaných vajec, kyslej smotany, zo sladkej smotany, z petržlenovej vňate, zo zvyšného syra, soli a z mletého čierneho korenia. Pečieme asi 40 - 50 minút pri teplote 180 °C.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 5 – 6 zemiakov
200 g suchohríbov
cibuľa
mleté čierne korenie
olej
2 vajcia
80 g strúhaného tvrdého syra
PL kyslej smotany
100 ml sladkej smotany
nasekaná petržlenová vňať
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.