Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Vyprážané zemiakové hranolky

  autor   6971x

Postup:
Surové šalátové zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolky dlhé asi 4 cm a hrubé asi 1 cm, ktoré namočíme asi na 30 minút do chladnej vody. Potom ich precedíme, osušíme čistou utierkou a vypražíme v rozpálenom oleji za častého potriasania panvicou. Na vyprážanie je veľmi vhodný drôtený košík, ktorý vložíme do hrnca s olejom. Hranolky pripravujeme súčasne s hlavným jedlom, lebo čerstvo pripravené sú najchutnejšie. Solíme ich až tesne pred podávaním.

Prep time: Cook time: Total time:
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.6/5 ( 27 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.