Hlavná stránka > Vianoce > Polievky

Vianočná hríbovica 1

  autor   2580x

Suroviny:
750 g domácej klobásy
750 g údeného mäsa. 30 g sušených húb
6 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
2 bobkové list
. mleté čierne korenie
1 l mlieka
1/2 l kyslej smotany
1 PL hladkej múky. Zápražka: olej
hladká múka
červená paprika.


Postup:
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme a zalejeme vodou do štvorlitrového hrnca. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme. Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu zo zápražkou povaríme 5 - 10 minút. Potom rozmiešame kyslú smotanu s lyžicou hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 750 g domácej klobásy
750 g údeného mäsa. 30 g sušených húb
6 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
2 bobkové list
. mleté čierne korenie
1 l mlieka
1/2 l kyslej smotany
1 PL hladkej múky. Zápražka: olej
hladká múka
červená paprika.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.9/5 ( 12 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.