Hlavná stránka > Vianoce > Polievky

Vianočná hrachová polievka

  autor   2478x

Suroviny:
suchý hrach
hlavu
chvost a ikry z ryby
koreňovú zeleninu
cibuľu
olej
hladkú múku
čierne korenie
majorán
rascu
soľ.


Postup:
Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. Vývar nalejeme do hrachu. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. Polievku môžeme zjemniť kúskom masla. Podávame s opraženou žemľou, pokrájanou na kocky.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced suchý hrach
hlavu
chvost a ikry z ryby
koreňovú zeleninu
cibuľu
olej
hladkú múku
čierne korenie
majorán
rascu
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 3.0/5 ( 10 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.