Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Tekvica na smotane

  autor   3234x

Suroviny:
600 g tekvice
250 ml smotany
30 g hladkej múky
1 lyžica nasekaného zeleného kôpru
1 lyžica cukru
ocot (alebo citrónová šťava)
soľ.


Postup:
Tekvicu olúpeme, zbavíme jadrovníka, nastrúhame na hrubom strúhadle, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Potom tekvicu osolíme, zahustíme múkou opražnou nasucho a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a ochutíme nasekaným čerstvým kôprom, cukrom a octom alebo citrónovou šťavou. Podávame s volskými okami alebo s údeným mäsom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 600 g tekvice
250 ml smotany
30 g hladkej múky
1 lyžica nasekaného zeleného kôpru
1 lyžica cukru
ocot (alebo citrónová šťava)
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.6/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.