Hlavná stránka > Koláče > Rôzne druhy koláčov

Talianske tiramisu

  autor   2199x

Suroviny:
200g mletého cukru
4 žĺtky
4cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone (predávajú v TESCU alebo v BILLE)
250g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu)
väčšia šálka kávy
2cl čerešňovice (môže byť aj vodka)
mleté kakao


Postup:
Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 8 minút, určite nie menej, vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili. Nech Vám chutí :o)

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 200g mletého cukru
4 žĺtky
4cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone (predávajú v TESCU alebo v BILLE)
250g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu)
väčšia šálka kávy
2cl čerešňovice (môže byť aj vodka)
mleté kakao
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 3.0/5 ( 6 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.