Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zákusky a koláče

Talianska bábovka

  autor   4636x

Suroviny:
550g hladkej múky
30 g kvasníc
100g medu
mlieko
3 PL masla
1/2 Čl soli
4 žĺtka
trocha citrónovej kôry
sušené marhule
orechy
hrozienka
maslo na potretie


Postup:
Hladkú múku preosejeme.Do odmerky odvážime 100g medu a dolejeme mliekom do 370 ml.Zohrejeme,rozmiešame,aby sa med roztopil.Pridáme kvasnice a necháme nakysnúť kvások.Vlejeme do múky,pridáme povolené maslo,soľ,cit. kôru,žĺtka.Vypracujeme cesto.Necháme kysnúť 1 hodinu,potom zapracujeme pokrájané marhule,posekané orechy,hrozienka.Dáme do vymastenej bábovkovej formy a necháme kysnúť ešte 40 minút.Pečieme asi 50 minút na 170 stupňov.Po upečení nahrubo potrieme maslom.Zo zvyšného snehu môžme spraviť sladký sneh s džemom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 550g hladkej múky
30 g kvasníc
100g medu
mlieko
3 PL masla
1/2 Čl soli
4 žĺtka
trocha citrónovej kôry
sušené marhule
orechy
hrozienka
maslo na potretie
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 10 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.