Šúľance s makom

  autor   7911x

Suroviny:
500 g zemiakov
120 g maku
1 žĺtok
50 g masla
200 g hrubej múky
70 g práškového cukru
soľ.PW0


Postup:
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame. Dáme ich na dosku, osolíme, pridáme žĺtok, múku, vodu podľa potreby a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme postáť asi 20 minút. Cesto potom rozdelíme na niekoľko častí a z každej časti sformujeme tenký valček s priemerom asi 1 cm, ktorý nakrájame na kúsky. Vzniknuté kúsky cesta rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance, ktoré uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Počas varenia ich občas premiešame, aby sa neprichytili na dno nádoby. Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať, rozdelíme na zohriate taniere, posypeme pomletým makom, ktorý sme premiešali s cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 500 g zemiakov
120 g maku
1 žĺtok
50 g masla
200 g hrubej múky
70 g práškového cukru
soľ.PW0
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.