Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Špenátový prívarok

  autor   7788x

Suroviny:
750 g špenátových listov
400 ml mlieka (alebo smotany)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g hladkej múky
40 g masti
soľ.


Postup:
Umyté špenátové listy so stopkami uvaríme v osolenej vode. Precedíme a pomelieme. Z masti, nakrájanej cibule a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom. Povaríme a pridáme pomletý špenát. Pomiešame a nakoniec pridáme rozotretý cesnak. Do hotového špenátu môžme podľa chuti pridať rozšľahané vajcia.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 15 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.