Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Šošovicový prívarok

  autor   12619x

Suroviny:
200 g šošovice
200 ml mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
40 g hladkej múky
40 g masti
bobkový list
ocot
cukor.


Postup:
Prebratú šošovicu umyjeme a namočíme na 2 až 4 hodiny. Potom pridáme bobkový list, podľa potreby vodu a varíme. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme k nej nastrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme trochou studenej vody a povaríme. Prilejeme k uvarenej šošovici, osolíme, pridáme mlieko, rozotretý cesnak a podľa chuti dochutíme octom a cukrom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 200 g šošovice
200 ml mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
40 g hladkej múky
40 g masti
bobkový list
ocot
cukor.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.