Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Torty

Smotanová torta s jahodami

  autor   6293x

Suroviny:
300 – 400 g čerstvých jahôd
400 g kyslej smotany
2 balíčky vanilínového cukru
práškový cukor
1 balíček detských piškót


Postup:
Kyslú smotanu zmiešame s vanilíno-vým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky. Dno tortovej formy vyložíme piškó-tami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy. Tortovú formu prekryjeme potravi-novou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 300 – 400 g čerstvých jahôd
400 g kyslej smotany
2 balíčky vanilínového cukru
práškový cukor
1 balíček detských piškót
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.