Hlavná stránka > Prílohy > Rôzne prílohy

Sladkokyslá kapusta

  autor   3178x

Suroviny:
450 g nakrájanej bielej kapusty
1 lyžica oleja
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
2 čajové lyžičky cukru
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 2 lyžice vínneho octu
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1 lyžica kukuričnej múky
250 ml kuracieho vývaru alebo vody
2 lyžice cukru
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
štipka soli.


Postup:
Kapustu povaríme asi 3 minúty vo veľkej nádobe s vodou, do ktorej sme pridali jedlú sódu, soľ a cukor. Necháme ju odkvapkať a vriacu vodu vylejeme. Kapustu dáme na asi 5 minút do chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a odložíme nabok. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Kapustu zohrejeme. Preložíme ju na servírovaciu misu. Do woku pridáme dôkladne premiešané prísady do omáčky a pozvoľna, za stáleho miešania, uvedieme do varu. Miešame, až omáčka zhustne. Nalejeme ju na kapustu a ihneď podávame.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 450 g nakrájanej bielej kapusty
1 lyžica oleja
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
2 čajové lyžičky cukru
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 2 lyžice vínneho octu
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1 lyžica kukuričnej múky
250 ml kuracieho vývaru alebo vody
2 lyžice cukru
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
štipka soli.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.