Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Ostatné sladkosti

Rýchla tvarohová štrúdľa

  autor   10533x

Suroviny:
750 g tvarohu
100 g masla
300 g mrazeného lístkového cesta
350 g čerešní (zaváraných)
1 lyžica polohrubej múky
4 vajcia
pol citróna
1 lyžica maizeny
1 balíček vanilkového cukru
150 g cukru
práškový cukor na posypanie.


Postup:
Lístkové cesto necháme rozmraziť. Rúru vyhrejeme asi na 200 oC. Mäkké maslo vymiešame s 3 vajciami a vanilkovým cukrom. Primiešame tvaroh. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske. Plech opláchneme vodou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Pomocou valčeka na cesto prenesieme lístkové cesto. Do stredu rozotrieme plnku, pozdĺžne strany cesta cez ňu preložíme. Úzke konce zrolujeme a pritlačíme k plechu. Štrúdľu potrieme vyšľahaným vajcom. Pečieme asi 40 minút v predhriatej rúre. Čerešne očistíme, vykôstkujeme a umyjeme. Krátko povaríme v 250 ml vody, do ktorej sme dali cukor a citrónovú šťavu. Polovicu z čerešní vyberieme a pretrieme cez sito. Dáme naspäť do hrnca. Omáčku zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche vlažnej vody. Ak používame zavárané čerešne, zlejeme ich, necháme odkvapkať na sitku a vykôstkujeme. Kompótovú šťavu vylejeme do hrnca, pridáme rozmiešanú maizenu a necháme prevrieť. Vložíme čerešne, z ktorých sme časť prepasírovali. Upečený závin posypeme práškovým cukrom. Podávame poliate čerešňovou omáčkou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 750 g tvarohu
100 g masla
300 g mrazeného lístkového cesta
350 g čerešní (zaváraných)
1 lyžica polohrubej múky
4 vajcia
pol citróna
1 lyžica maizeny
1 balíček vanilkového cukru
150 g cukru
práškový cukor na posypanie.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.