Rigatoni alla norcina

  autor   2122x

Suroviny:
Cestoviny: Rigatoni alebo iny druh kratkych vrùbkovanych cestovìn - 500 g (pre 4 osoby)
olivovy olej
1 mala cibula
200 g udenej chudej slaninky
5-6 velkych cerstvych sampinonov
hrasok mrazeny alebo cerstvy - 3 velke lyzice
1 smotana na slahanie
1 dcl bieleho vìna.


Postup:
Na olivovom oleji opecieme slaninku nakrajanu na kocky spolu s nadrobno nasekanou cibulkou, pridame ocistene sampinony nakrajane na tenke platky a hrasok(vopred obareny vo vriacej vode). Pridame sol a mlete cierne korenie podla chuti. Podlejeme vìnom a podusime bez pokrievky asi 10 minut , kym sa voda uplne nevyparì. Medzitym uvarìme cestoviny v slanej vode a scedìme tak aby v nich ostalo trochu vody(nenechame odkvapkat). Zmiesame s udusenou zmesou a pridame tekutu slahacku. Mozeme pridat aj viac slahacky podla chuti a vsetko premiesame. Mozu sa servìrovat aj bez slahacky so struhanym parmezanom .

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Cestoviny: Rigatoni alebo iny druh kratkych vrùbkovanych cestovìn - 500 g (pre 4 osoby)
olivovy olej
1 mala cibula
200 g udenej chudej slaninky
5-6 velkych cerstvych sampinonov
hrasok mrazeny alebo cerstvy - 3 velke lyzice
1 smotana na slahanie
1 dcl bieleho vìna.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 10 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.