Hlavná stránka > Koláče > Rôzne druhy koláčov

Rascové tyčinky

  autor   2524x

Suroviny:
500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia ( Dr. Oetker )
1
8 - 2 dl mlieka
280 g masla ( tuku )
soľ
rasca


Postup:
Múku premiešame s droždím, potom pridáme soľ, rascu, mlieko a vyšľaháme. Napokon primiešame maslo. Cesto necháme prikryté odpočívať ½ hodiny na chladnom mieste. Potom ho vyvaľkáme na 0,5 cm, pokrájame na prúžky. Tyčinky preložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme soľou, rascou a necháme ešte chvíľu odpočívať pri pokojovej teplote. Upečieme.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia ( Dr. Oetker )
1
8 - 2 dl mlieka
280 g masla ( tuku )
soľ
rasca
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.