Hlavná stránka > Rybie pokrmy > Zo pstruhov

Pstruhy so zeleninou

  autor   4450x

Suroviny:
4 pstruhy
100 g olív
4 paradajky
2 zeleninové papriky
2 cibule
4 lyžice oleja
citrónová šťava
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.


Postup:
Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme, poprášime múkou a vypražíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Zeleninové papriky zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Paradajky sparíme horúcou vodou, nakrájame na malé kúsky. Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno. Pripravenú zeleninu pomiešame s olivami, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou, osolíme a položíme na taniere. Navrch dáme vypražné pstruhy a posypeme ich petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha je aj čierny chlieb.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 pstruhy
100 g olív
4 paradajky
2 zeleninové papriky
2 cibule
4 lyžice oleja
citrónová šťava
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.5/5 ( 19 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.