Hlavná stránka > Rybie pokrmy > Zo pstruhov

Pstruhy na horehronský spôsob

  autor   6307x

Suroviny:
4 pstruhy
200 ml mlieka
hydinový vývar
4 lyžice oleja
4 cibule
4 lyžice strúhanky
mletá rasca
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou, prudko opražíme v rozpálenom oleji z oboch strán a vyberieme. V oleji po opekaní speníme cibuľu, ktorú sme nakrájali na malé kolieska. Vložíme opečené pstruhy, posypeme ich strúhankou a polejeme horúcim mliekom. Nakoniec ich posypeme petržlenovou vňaťou, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Podľa potreby podlievame hydinovým vývarom. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 pstruhy
200 ml mlieka
hydinový vývar
4 lyžice oleja
4 cibule
4 lyžice strúhanky
mletá rasca
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 24 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.