Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Pórová omáčka

  autor   3976x

Suroviny:
30 g póru
100 ml smotany
30 g masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Očistený pór nakrájame na kolieska, opražíme v rozohriatej masti, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a podlejeme mäsovým vývarom. Zakryjeme a udusíme domäkka. Mäkký pór pretrieme cez husté sito alebo rozmixujeme, ochutíme muškátovým orieškom, zahustíme múkou opražnou nasucho a povaríme. Nakoniec primiešame smotanu a petržlenovú vňať.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 30 g póru
100 ml smotany
30 g masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 18 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.