Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Polenta

  autor   4991x

Suroviny:
100 g nastrúhaného parmezánu
50 g masla
1000 ml mlieka (alebo vody)
250 g hrubej kukuričnej múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
1 čajová lyžička soli.


Postup:
Hrniec vypláchneme studenou vodou, nalejeme doň mlieko, pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok a maslo a pomaly privedieme do varu. Dávame pozor, aby sa mlieko neusadilo na dne hrnca, alebo aby neprihorelo. Namiesto mlieka môžme podľa chuti použiť aj zeleninový vývar. Potom však dáme menej soli. Za stáleho miešania pomaly vsypeme kukuričnú múku a dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli. Asi za 50 minút je hotová. Má vzniknúť hustá kaša.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 100 g nastrúhaného parmezánu
50 g masla
1000 ml mlieka (alebo vody)
250 g hrubej kukuričnej múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
1 čajová lyžička soli.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 17 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.