Hlavná stránka > Vianoce > Polievky

Pikantná kapustnica

  autor   2106x

Suroviny:
500 - 750 g kyslej kapusty s nálevom
1 cibuľu
2 bobkové listy
400 g bravčového bôčika
30 g sušených húb
3 lyžice rajčinového pretlaku
150 g údenej klobásy
40 g slaniny
30 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku


Postup:
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 500 - 750 g kyslej kapusty s nálevom
1 cibuľu
2 bobkové listy
400 g bravčového bôčika
30 g sušených húb
3 lyžice rajčinového pretlaku
150 g údenej klobásy
40 g slaniny
30 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.6/5 ( 8 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.