Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Pečeňová pochúťka v zemiakovej placke s hranolkami

  autor   2565x

Suroviny:
Placky:
1.5kg zemiakov
2 vajcia
1ČL rasce
1ČL majoránu
1ČL čierneho ml. korenia
1 malá cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 kopcová lyžica polohrubej múky
1PL vegety
1PL soli(podľa chuti) Pečeňová pochúťka:
0.5kg kuracej pečene
1 malá cibuľa
1PL masla
troška rasce
mleté čierne korenie
soľ
asi 1.5dcl kečupu(nie moc ostrého) Navrch:
150g eidamu
Príloha:
hranolky
kapustový šalát
konzervovaná kukurica
hrášok ČL-ZAROVNANÁ ČAJOVá LYŽICA
PL-POLIEVKOVÁ


Postup:
Placky: zemiaky ošúpeme,prelisujeme cesnak,cibuľu nakrájame nadrobno,dáme všetky koreniny,múku,vajcia,dochutíme.Pečieme na oleji placky dochrumkava.Pečeňová pochúťka:Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľku,pridáme umytú pečeň,korenie,rascu a opražíme.Vlejeme kečup,zamiešame.Ak je kečup slabší,môžeme ho dať viac.Podlejeme trochu vodou a dusíme asi 10 minút.Osolíme. Do placky zabalíme hotovú pečeň,posypeme strúhaným syrom.Podávame s hranolkami.Tanier ozdobíme kapustovým šalátom a sterilizovanou zeleninou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Placky:
1.5kg zemiakov
2 vajcia
1ČL rasce
1ČL majoránu
1ČL čierneho ml. korenia
1 malá cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 kopcová lyžica polohrubej múky
1PL vegety
1PL soli(podľa chuti) Pečeňová pochúťka:
0.5kg kuracej pečene
1 malá cibuľa
1PL masla
troška rasce
mleté čierne korenie
soľ
asi 1.5dcl kečupu(nie moc ostrého) Navrch:
150g eidamu
Príloha:
hranolky
kapustový šalát
konzervovaná kukurica
hrášok ČL-ZAROVNANÁ ČAJOVá LYŽICA
PL-POLIEVKOVÁ
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 10 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.