Pečené papriky po bulharsky

  autor   2014x

Suroviny:
Papriky
cesnak
zelerová vňať
olej
ocot
soľ


Postup:
Na sporáku rozohrejeme liatinovú platničku. Na horúcej opekáme papriky zo všetkých strán tak, aby vrchná šupka sčernela. Upečené odkladáme do kastróla a zakryjeme pokrievkou. Pečené papriky prekladáme plátkami cesnaku a kusmi zelerovej vňate. Každú vrstvu jemne osolíme. Každú papriku potom pozdĺžne nakrojíme, aby z nej do kastróla vytiekla šťava. Môžme ich tiež olúpať. Pripravíme si zálievku s oleja, octu, soli a vody a ešte teplé papriky ňou zalejeme. Necháme vychladnúť. Hodí sa ako šalát, alebo ako samostatné jedlo z bielym chlebom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Papriky
cesnak
zelerová vňať
olej
ocot
soľ
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.9/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.