Hlavná stránka > Hydina > Kuracie mäso

Pečené kuracie stehná

  autor   8518x

Suroviny:
4 kuracie stehná
1
5 kg zemiakov
mrkva
olej
cesnak
soľ
čierne korenie
vegeta
tymián
2-3 menšie cibule
6 strúčikov cesnaku
horčica
citrónová šťava
jablká
syr
grilovacie korenie.


Postup:
Zemiaky narežeme na krúžky, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi 1 hodinu postáť. Medzitým osolíme kuracie stehná, ovegetíme, posypeme grilovacím korením. Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme tymiánom, poukladáme stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami, dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme len stehná syrom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 kuracie stehná
1
5 kg zemiakov
mrkva
olej
cesnak
soľ
čierne korenie
vegeta
tymián
2-3 menšie cibule
6 strúčikov cesnaku
horčica
citrónová šťava
jablká
syr
grilovacie korenie.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.0/5 ( 21 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.