Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Pečené bravčové plece s chrumkavou kožou

  autor   4231x

Suroviny:
700 g bravčového pleca s kožou
3 mrkvy
štvrť zeleru
3 cibule
2 lyžice masti alebo oleja
majorán
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Mäso vcelku očistíme, osušíme, kožu nakrájame na štvorčeky alebo podlhovasté rezy. Cibuľu očistíme a rozštvrtíme. Do pekáča dáme masť, vložíme mäso, obložíme cibuľou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Po asi 20 minútach znížime teplotu, vlejeme hrnček vody a po ďalších asi 20 minútach znova vlejeme hrnček vody. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na kocky a po 45 minútach nasypeme okolo mäsa. Po 75 minútach zvýšime teplotu na maximum, kožu potrieme slanou vodou a necháme piecť ešte asi 10 minút dochrumkava. Niekoľkokrát pritom potrieme slanou vodou. Mäso vyberieme, necháme ho ešte niekoľko minút stáť vo vypnutej rúre a potom nakrájame na hrubšie kusy. Šťavu prevaríme, precedíme a dochutíme. Podávame ju zvlášť. Podávame s kysnutou knedľou a s dusenou červenou kapustou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 700 g bravčového pleca s kožou
3 mrkvy
štvrť zeleru
3 cibule
2 lyžice masti alebo oleja
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.