Hlavná stránka > Jedlá z mäsa > Bravčové

Pečené bravčové koleno

  autor   10925x

Suroviny:
1 bravčové koleno
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
2 klinčeky
rasca
soľ.


Postup:
Mäso očistíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme 1 cibuľu a cesnak. Varíme do polomäkka. Vyberieme z vody, povrch narežme do mriežky, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, osolíme a uložíme do vymasteného pekáča (alebo ohňovzdornej misy). Druhú cibuľu nakrájame na kolieska, pridáme ku kolenu, pokvapkáme roztopenou masťou, podlejeme vodou a dáme piecť. Najprv pečieme zakryté, neskôr odkryjeme, aby sa koža stala chrumkavou. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a koleno potierame vypečenou šťavou, v ktorej sme rozmiešali drvené klinčeky. Podávame s varenými zemiakmi, prípadne s chlebom a s horčicou, alebo so sterilizovanými cibuľkami - šalotkami.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 20 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.