Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zákusky a koláče

Osviežujúci zákusok

  autor   8412x

Suroviny:
CESTO:
5 vajec
250 g kryštálového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 väčšia konzerva ananásu
100 g kryštálového cukru
šťava z jedného citróna
2 balíčky Zlatého klasu
TVAROHOVÝ KRÉM:
500g tvarohu
2 balíčky vanilínového cukru
100 g kryštálového cukru
1 kyslá smotana
100 ml mlieka
1 balíček mletej želatíny


Postup:
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 – 10 minút). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Zákusok necháme stuhnúť nachladnom mieste, potom krájame na rezy.

Čokoládový krém POSTUP
Nad parou rozpustíme na malé kúsky polámanú čokoládu, pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme k zmäknutej, trocha vychladnutej čokoláde. Všetko dobre vyšľaháme. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju primiešame k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov alebo na dezertné tanieriky a na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády. 4 PORCIE 100 g horkej čokolády 50 ml mlieka 3 žĺtky 70 g práškového cukru 300 ml šľahačkovej smotany Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 3 Čas pečenia: 20 – 25 minút


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced CESTO:
5 vajec
250 g kryštálového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 väčšia konzerva ananásu
100 g kryštálového cukru
šťava z jedného citróna
2 balíčky Zlatého klasu
TVAROHOVÝ KRÉM:
500g tvarohu
2 balíčky vanilínového cukru
100 g kryštálového cukru
1 kyslá smotana
100 ml mlieka
1 balíček mletej želatíny
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 22 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.