Hlavná stránka > Vianoce > Polievky

Oravská kapustnica

  autor   3832x

Suroviny:
250 g bravčového mäsa (lopatka
alebo karé)
250 g klobásy
100 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
40 g hladkej múky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
mleté čierne korenie
soľ.


Postup:
Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cesnak rozotretý so soľou a majoránom. Mäso a klobásu vyberieme, nakrájame a dáme späť. Podávame s čiernym chlebom.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 250 g bravčového mäsa (lopatka
alebo karé)
250 g klobásy
100 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
40 g hladkej múky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.8/5 ( 26 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.