Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Omáčka z mäty piepornej

  autor   2176x

Suroviny:
5 lyžíc čerstvej mäty piepornej
50 ml octu
5 lyžíc vody na rozriedenie
100 g práškového cukru.


Postup:
Mätu dobre prepláchneme vodou, osušíme v utierke, lístky starostlivo oddelíme od stoniek a zvädnuté alebo poškodené odstránime. Ocot s cukrom prevaríme, do horúceho vysypeme lístky mäty nasekané nadrobno, pridáme trocha vody, podľa chuti osolíme (už nevaríme) a prikrytú necháme vychladnúť. Pred podávaním ju dobre zamiešame. Podávame studenú.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 5 lyžíc čerstvej mäty piepornej
50 ml octu
5 lyžíc vody na rozriedenie
100 g práškového cukru.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.6/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.