Hlavná stránka > Vianoce > Mäsové jedlá

Obaľované filé so sezamovou kôrkou

  autor   1540x

Suroviny:
800 g rybích plátkov
1 lyžica citrónovej šťavy
1 usušená žemľa
6 lyžíc sezamových zrniek
1 lyžička sójovej omáčky
2 vajcia
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
4 lyžice polohrubej múky
40 g stužený tuk na praženie


Postup:
Plátky mäsa prekrojíme, prípadne odstránime kosti. Z jedného plátu nakrájame 8 až 10 kúskov, pokvapkáme citrónom a dáme odležať. Usušenú žemľu prekrojíme a cez fóliu rozdrvíme či zomelieme. Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme pri strednej teplote do zlatožlta. Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha. Odstavíme, zmiešame so strúhankou. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme. Múku nasypeme do hlbokého taniera. Osušené kúsky rybích plátkov obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Obal pritláčame. V panvici rozpálime tuk do výšky 2 mm a porcie v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda. Hotové kúsky držíme v predhriatej rúre (100°C), ukladáme ich vedľa seba, na sebe by zvlhli. Vhodná príloha: omáčka pripravená z 200 ml šľahačnovej smotany, 2 lyžíc čerstvého vínového octu, 1 lyžičky soli, 2 lyžičiek cukru a 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia. Zmes nehajte pri izbovej teplote zhustnúť. Pred podávaním dochuťte hrsťou nasekaného kôpru.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 800 g rybích plátkov
1 lyžica citrónovej šťavy
1 usušená žemľa
6 lyžíc sezamových zrniek
1 lyžička sójovej omáčky
2 vajcia
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
4 lyžice polohrubej múky
40 g stužený tuk na praženie
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 3.3/5 ( 3 hlasy )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.