Hlavná stránka > Polievky > Sýte

Novoročná kapustnica

  autor   3369x

Suroviny:
Novoročná kapustnica 250 g čerstvého (alebo údeného) bravčového mäsa
200 g údenej klobásy
400 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
250 g zemiakov
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
30 g masti
30 g hladkej múky
rasca
po 5 zrniek bieleho a čierneho korenia
soľ.


Postup:
Umyté mäso a sušené huby dáme variť. Mäkké mäso vyberieme, polievku zahustíme bledou zápražkou pripravenou z masti a múky, pridáme údenú klobásu a varíme asi 20 minút. Krátko pred dovarením pridáme majorán. Mäso a klobásu nakrájame a vložíme naspäť. Uvarené zemiaky uložíme na taniere a zalejeme horúcou kapustnicou. Podávame s čerstvým bielym chlebom.

 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 16 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Pridať medzi obľúbené
Opraviť recept
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.