Hlavná stránka > Prílohy > Zemiaková prílohy

Nadýchaná zemiaková kaša

  autor   9242x

Suroviny:
1500 g zemiakov
2 cibule
250 ml mlieka
štipka strúhaného muškátového orieška
125 g masla
soľ.


Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 20 minút v osolenej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Zemiaky zlejeme, necháme v hrnci, kým sa neodparí zvyšná tekutina. Popučíme, pridáme maslo, zalejeme horúcim mliekom a dobre vymiešame. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Cibuľové prstienky opražíme na zvyšnom masle a ozdobíme zemiakovú kašu. Môžme podávať aj s volským okom ako samostatné jedlo.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1500 g zemiakov
2 cibule
250 ml mlieka
štipka strúhaného muškátového orieška
125 g masla
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.2/5 ( 23 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.