Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Mrkvový prívarok

  autor   3168x

Suroviny:
50 g mrkvy
250 ml smotany
40 g hladkej múky
40 g oleja
cukor
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.


Postup:
Umytú očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky. Vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Z oleja a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarenej mrkvy. Povaríme, pridáme smotanu, uvarenú mrkvu a necháme krátko prejsť varom. Podľa chuti pridáme cukor. Nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 50 g mrkvy
250 ml smotany
40 g hladkej múky
40 g oleja
cukor
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.6/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.