Hlavná stránka > Hydina > Morčacie mäso

Morka s pomarančami

  autor   2654x

Suroviny:
2.5 kg morka
3 pomaranče
zemiaky
múka
maslo
soľ
korenie
na omáčku kukurica
kyslá smotana
jablko
alobal


Postup:
pomastíme pekáč, morku pokvapkáme pomarančovou šťavou, posolíme, trochu okoreníme, dovnútra dáme jablko, podlejeme vodou, počas pečenie podlievame vodou, pečieme asi 2,5 h.
Počas pečenia si pripravíme zemiaky: na neošúpanom zemiaku urobíme nožom kríž a dáme do alobalu narezaným hore (každý zemiak zvlášť). Keď sa morka pečie asi 1,5 h., pridáme zemiaky (potrebujú asi 45 min pri 200oC). Do výpeku dáme pomarančovú kôru, trochu korenia, smotanu, povaríme 2-3 min.


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 2.5 kg morka
3 pomaranče
zemiaky
múka
maslo
soľ
korenie
na omáčku kukurica
kyslá smotana
jablko
alobal
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.1/5 ( 20 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.