Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zákusky a koláče

Marlenka

  autor   10994x

Suroviny:
Cesto:
400g hladkej múky
250g práškového cukru
1 hera
1 kypriaci prášok do perníku
3 lyžice medu
3 vajcia
Krém:
1 plechovka kondenzovaného mlieka (Salko)
1 veľké maslo (250g)


Postup:
Salko ponoríme do vody a varíme ho 3 hodiny. Čas je potrebné dodržať. Potom ho necháme vychladnúť. Rozmixujeme s maslom a krémom natierame upečené pláty. Heru si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme vajcia a elektrickým mixérom na najnižších otáčkach ich rozmiešame, pridáme múku, cukor, med a kypriaci prášok do perníku. Miešame asi 10 minút. Vznikne žltohnedá hmota ako vidíte na fotke. Zoberieme papier na pečenie a obkreslíme si tortovú formu, ideálne by bolo keby ste na jeden plech mohli dať piecť 2 kusy. Môžete kľudne zvoliť aj iný tvar. Pomocou stierky cesto rozotriete na papier, podľa možnosti čo najtenšie. Cesto by malo presahovať okraj nákresu aspoň 1 cm. Z pripraveného cesta upečiete približne 6 plátov. Pečieme pri 170°C (teplovzdušná 150°C) 6-10 minút (ja som to piekol v teplovzdušnej rúre pri 150°C 6 minút a bolo to akurát). Upečené pláty natrieme krémom a ukladáme ich na seba. Presahujúce okraje odrežeme ale inak upravíme.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced Cesto:
400g hladkej múky
250g práškového cukru
1 hera
1 kypriaci prášok do perníku
3 lyžice medu
3 vajcia
Krém:
1 plechovka kondenzovaného mlieka (Salko)
1 veľké maslo (250g)
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.5/5 ( 12 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.