Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Zákusky a koláče

Marcipánový koláč

  autor   4525x

Suroviny:
100 g marcipánovej hmoty
6 vajec
250 g mäkkého masla
250 g cukru
l lyžičku kypriaceho prášku
100 g mletých mandlí
100 g polohrubej múky
100 g celozrnnej múky.
Okrem toho:
tuk na vymastenie formy
mandľové lupienky
práškový a vanilínový cukor na posypanie.


Postup:
1. Rúru na pečenie predhrejeme na teplotu 200 °C. Formu na bábovku natrieme tukom a posypeme mandľovými lupienkami. Marcipánovú masu nakrájame na drobné kúsky.
2. Vajcia s maslom, cukrom, kypriacim práškom a nakrájanou marcipánovou masou vymiešame do peny.
3. Obidva druhy múky zmiešame a po lyžiciach pridávame do masy. Prisypeme mleté mandle, premiešame. Naplníme formu na pečenie.
4. Koláč pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút.
5. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou.


Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 100 g marcipánovej hmoty
6 vajec
250 g mäkkého masla
250 g cukru
l lyžičku kypriaceho prášku
100 g mletých mandlí
100 g polohrubej múky
100 g celozrnnej múky.
Okrem toho:
tuk na vymastenie formy
mandľové lupienky
práškový a vanilínový cukor na posypanie.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.3/5 ( 24 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.