Makrela po čínsky

  autor   1511x

Suroviny:
2 makrely
cibuľa
2 póry
olej
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
soľ
kari
sójová omáčka
lyžica cukru
lyžička škrobu
glutaman sódny (pol pomaranča)


Postup:
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotretý zo soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme trochou vody, pridáme kari a sójovú omáčku (1 lyžicu), pridáme na menšie kúsky nakrájanú makrelu a podusíme asi 5 minút. Pripravíme si záliv s 4 dcl vody, škrobu, glutamanu a 1 lyžice sójovej omáčky. Krátko pred ukončením zalejeme a dodusíme. Po odstavení pokvapeme olejom. Varianta - pri dusení pridáme na kúsky nakrájaný pomaranč.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 2 makrely
cibuľa
2 póry
olej
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
soľ
kari
sójová omáčka
lyžica cukru
lyžička škrobu
glutaman sódny (pol pomaranča)
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.6/5 ( 8 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.