Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Majonéza

  autor   2587x

Suroviny:
2 žĺtky v mixéri zľahka vymiešame a lyžicou octu alebo citrónovej šťavy
so štipkou cukru
soli a mletého čierneho korenia. Ďalej šľaháme a po kvapkách prilejeme pohár rastlinného oleja.


Postup:
Kedy sa majonéza vydarí? Dôležité je, aby mali všetky prísady rovnakú teplotu - okolo 15 oC. Olej pridávame po lyžičkách a čakáme, kým sa zmieša s vajcom. Tempo miešania zrýchlime až na záver. Tekutiny, napr. citrónovú šťavu alebo vodu na zriedenie, pridávame až na koniec.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 2 žĺtky v mixéri zľahka vymiešame a lyžicou octu alebo citrónovej šťavy
so štipkou cukru
soli a mletého čierneho korenia. Ďalej šľaháme a po kvapkách prilejeme pohár rastlinného oleja.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.6/5 ( 14 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.