Hlavná stránka > Prílohy > Omáčky, prívarky

Madeirová omáčka

  autor   2314x

Suroviny:
5 žĺtkov
pol pohára madeiry
4 lyžičky kryštálového cukru.


Postup:
5 žĺtkov vymiešame so 4 lyžicami kryštálového cukru na bielu masu. Vzniknutú masu ďalej šľaháme metličkou alebo drevenou vareškou a prilievame k nej madeiru. Preložíme na sporák a nad plameňom metličkou šľaháme dovtedy, kým nevznikne pena. Masa nesmie vrieť! Omáčku podávame ihneď po spenení, preto ju pripravujeme tesne pred podávaním.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 5 žĺtkov
pol pohára madeiry
4 lyžičky kryštálového cukru.
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 1.7/5 ( 16 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.