Hlavná stránka > Sladké pokušenie > Torty

Letná jahodová torta

  autor   5987x

Suroviny:
4 balenia okrúhlych piškót
4 kyslé smotany 16%
1 šľahačka
3 vanilkové cukry
veľká miska jahôd
asi 3/4 kg
čím viac
tým lepšie
3 PL práškového cukru
60 g čokolády na varenie
trocha mlieka Forma 26 cm


Postup:
Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.Jahody zľahka popučíme(najlepšie rukou),aby nám ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom.Zamiešame.Formu potrieme smotanou,poukladáme piškóty,pokvapkáme šťavu,čo nám pustili jahody,natrieme smotanou,poukladáme jahody a tak vrstvíme povrch torty.Do misky nalámeme čokoládu,zalejeme trochou mlieka a dáme roztopiť do mikrovlnky.Vymiešame na hladkú polevu. Hotovú tortu polejeme čokoládou.Dáme na 4 hodiny do chladu. Poznámka: Letná klasika,keďže práve začala sezóna jahôd.Torta nie je presladená,je výborne osviežujúca.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 4 balenia okrúhlych piškót
4 kyslé smotany 16%
1 šľahačka
3 vanilkové cukry
veľká miska jahôd
asi 3/4 kg
čím viac
tým lepšie
3 PL práškového cukru
60 g čokolády na varenie
trocha mlieka Forma 26 cm
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 2.7/5 ( 12 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.