Hlavná stránka > Rýchlo a chutne > Jedlá, ktorá pripravíte za chvílu

Langoše

  autor   14256x

Suroviny:
1kg polohrubej muky
500ml mlieka
250ml kyslej smotany
50g kvasníc
štipka cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ
tuk na vyprážanie


Postup:
Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások. Hotový kvások zmiesime s múkou, smotanou, sódou bikarbónou (prášok do pečiva) soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme a odložíme na 60 minút do chladničky. Z cesta vyformujeme toľko bochníkov, koľko potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky. Môžeme ho použiť aj o týždeň . Bochníčky necháme kysnúť asi 20 minút. Potom prstami každý roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve (musia plávať) ich vypražíme do zlatožlta. Nakoniec ich potrieme cesnakom rozotretým zo soľou.

Prep time: Cook time: Total time: Thinly-sliced 1kg polohrubej muky
500ml mlieka
250ml kyslej smotany
50g kvasníc
štipka cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ
tuk na vyprážanie
: 1 cups
 


comments powered by Disqus

Hodnotenie: 3.0/5 ( 45 hlasov )

Stiahni si Android aplikaciu Moje-recepty.sk Android app on Google Play

  
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.